tisdag 28 december 2010

Stort manfall i DIF - och även i AIK uppdaterad

 Länsderby i kväll mellan Djurgården och SSK ute i Södertälje. Och DIF lär få det tufft, man saknar åtta spelare varav sju är ordinarie.
Förutom Nisse Ekman, som råkat ut för en otroligt tragisk händelse - se inlägget nedan saknas följande spelare mot SSK:

Mathias Tjärnqvist - långtidsskadad/ fot
Mario Kempe - sjuk
David Printz - sjuk
John Norman - sjuk
Nichlas Falk - har problemet med ett knä, har tagit cortison i det och måste därför stå över matchen
Patrick Cehlin - är på JVM
Mika Zibanejad - är på resa. Hade fått okej av juniorlaget och är inte tillgänglig för spel.

Kempe, Printz och Norman ringde sig sjuka i morse, det är någon typ av virusinfektion med halsont och feber som spökar där.
DIF har plockat in ett gäng juniorer som ersättare: Marcus Sörensen går in i andrakedjan med Widing och Krüger, Fredrik Claesson är extraback, man har även en fjärdekedja med Simon Mitman, Stefan Söder, Arvid Strömberg.

SSK saknar Chabada och Pakaslahti, Tim Heed är inte heller med.

Jag är i Templet och skriver för TT. Lägger ut länk till den texten, gör noterat coh ska även försöka få med lite bonussnack om det går. Bilder blir det då jag får låna bilder av duktiga Andreas Grandin och Johanna Lundberg.

Gnaget är i Jönköping och möter HV71 ... och inget annat glöm det andra jag  skrev! AIK dras ju också med många spelare borta:
Viktor Fasth (hjärnskakning)
 Christopher Heino Lindberg (ljumskar)
Dick Tärnström
Christian Sandberg (handled)
Josh MacNevin (bruten fot)
Fredrik Svensson (revben)

Däremot är Daniel Bång med som extraforward, han har ju haft problem med ryggen och bör matchas sparsamt för att inte slå upp något för tidigt. Tobias Ericsson är med också. Sedan har AIK tagit in juniorerna Henrik Nilsson (back), Joakim Nordström och Patrik Gozzi (Forwads), juniorkeepern Niklas Lundström är målvaktsbackup.

uppdaterat: Jag glömde att även Johannes Salmonsson (sjuk) och patrik Nemeth (JVM) var borta. Dessutom spelade Bång bara 38 sekunder.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Kämpa Nisse!

Stefan sa...

Starkt av DIF att vinna med sex spelare borta. En riktig kämpa insats som kröntes med tre poäng..

Apor hoppar sa...

Djävla domare som åter igen visar på korpen nivå i sitt agerande!
Finns inte mål-kamera i korpen men där i mot i Elitserien. Använd den då för helvete Andersson.

Långt ifrån en välförtjänt seger för killarna från slakthusområdet..

Pinsamt och en stor djävla skandal!

Anonym sa...

Marie du sa att DIF var i kontakt med Mika Hannula.. är det bekräftade uppgifter och vet du några mer namn DIF är intresserad av?

Videodomarn sa...

Reprisen visad på Sportspegeln.. solklart mål!

Expressen vet inte vad dom snackar om, har en länk med samma bild 5 gånger. Förstår om dom har problem att skriva fakta med den researchen!

DIFThom sa...

@ "apor hoppar", exakt vart finns skandalen då INGEN protesterade? Att det var mål är ju något som konstaterades först långt efteråt. Ska Anderson ringa lite hipp som happ när det känns vettigt, även om ingen påpekar det för honom?? Och nä det var inte en av våra mest välförtjänta segrar, desto skönare med tre poäng då!

Anonym sa...

Missade du att spelarna firade mål? Att klacken jublade?
Såg domarn att det inte var mål menar du?

DifThom för fan, kom igen..

DIFThom sa...

alright, ska säga såhär, såg matchen på en taskig web-sändning. Men som jag uppfattade det så rycker alla till som man gör när det fladdrar i nätet, sen är ju pucken direkt nere i hörnet varpå alla fortsätter spela, SSK:arna kändes mer som att man instinktivt jublar när det rör sig i nätet, sen blev det mer som "vad fan hände där, blev det mål eller". OM alla hade vart säkra på ett mål så borde det ju utbrutit ganska vilda protester, och nej jag tror inte att domaren såg någonting av denna händelse, det är svårt att se även i slow-motion, dock är jag ganska säker på att det är mål. Men att se det "live" att den pucken är inne när den direkt efter skottet sitter i sargen, det är omöjligt! Men visst jag förstår bitterheten med ert spel och tabelläge, jag hade vart lika bitter jag!

Marie Hallman sa...

Anonym: precis!

Stefan: Ja riktigt starkt!

Apan: Det var Thomas Forsström som dömde och han gjorde väl ingen höjdarmatch - om man säger så. Var lite dålig åt båda håll.

anonym: jag frågade järlan, det var han som berättade det som står där. Han sa att de i övrigt inte hade hunnit fundera på andra spelare som läget var nu.

videodomaren: jo det var mål. absolut.

DIF thom och anonym: jag har pratat med Laatikainen som inte trodde de var mål, publiken kom liksom av sig och som laatikainen säger så var Robban Carlsson den enda som trodde det var mål. Tills tv upplyste resten. Men de borde ha kollat med videodomaren så klart! jag förstår att det är bitter, kunde ha betytt mycket att få et målet.