söndag 12 december 2010

Elias Fälth: " Jag vet inte vad han gjorde egentligen"

 
(Elias Fälth. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
Luleåbacken Elias Fälth fick världens chans att kvittera i slutet av tredje, men SSK-keepern Pontus Sjögren gjorde värsta räddningen. Den var så bra att Fälth aldrig hann fatta vad som hände.

Det berättar han i den artikel jag gjorde för TT, men det är lite kortat där för att få plats på det antal tecken som texten får vara. Här har ni lite bonussnack och längre versioner på svaren.

Så här sa Fälth om …

… Sjögrens räddning i slutminuterna, knappt tre minuter kvar till full tid:
-Jag vet inte vad han gjorde egentligen eller om han snubblade till och lyckades rädda på grund av det. Men jag skulle skjuta på bortre stolpen då ser jag i ögonvrån att det ser ut som om att han (Pontus Sjögren) ska chansa och gå på den han men, jag ändrar mig och skjuter på första stolpen i stället, men han hinner dit också. Jag hade öppet mål och pucken hade gått in om jag hade satt den i ett högre läge, i ett lägre läge eller i ett läge åt sidan åt något håll, nu blev det väldigt vältajmad räddning i det läget.


…att det var för dåligt jobb och inte superräddningen som avgjorde:
-Vi spelar för dåligt. Från sista tio i andra och framåt är vi inte där. Vi blir stressade, tappar puckar och det går som en löpeld genom laget. Men vi har trötta huvuden, uppehållet blir en välbehövlig vila för skallarna.

… formen i laget just nu och om det är den jobbiga spelstilen som ställer till det?
- Nej, det tycker jag inte. Vi har blandat både bra och dåliga insatser, både under matcherna och från en match till en annan. Men det har inte med orken att göra, utan det blir jobbigt om man inte gör det rätta jobbet. Om inte alla gör sin del av det jobbet. Det är faktiskt mindre jobbigt, rent fysiskt, att spela som vi gör. Det har inget med fysik att göra. Allt sitter i skallen, jag tror vi behöver vila lite och koppla bort huvudena från det här med matchande ett tag.

Inga kommentarer: