torsdag 23 december 2010

Jhonas och Wesslau del 21

Snart dags att börja julstäda hemma men först kommer här en lite update på grabbarna jag brukar följa i AHL. Jag är skyldiga er det som har hänt lördag till och med igår onsdag - nu är det spelledigt över julen.


Gustaf Wesslau som äntligen fick stå och dessutom ta en vinst i fredags, fick spela även  på söndagen. Men då blev det tyvärr förlust 1-3 mot Providence trots en bra insats av Wesslau som tog 29 av 32 skott.

Jhonas Enroth som inledde helgen med en uddamålsförlust på fredagen, vaktade målet även på lördagen. Han gjorde en kanonmatch, tog 42 av 44 skott men fick ändå ta en torsk då det blev förlust mot Manchester med 1-2 efter förlängning. Jhonas släppte ett mål i tredje och sedan kom avgörandet 53 sekunder in i sudden. Portland spelade på söndag också men då vaktade Jhonas båsdörren i 1-3 förlusten mot Robin Figrens Bridgeport.

I övrigt noterar bloggen att...


... Oscar Möller är tillbaka från några matchers spel i NHL med LA Kings. Det gick bra där men det blev returresa ändå och väl tillbaka gjorde Möller 2+1 i första matchen efter återkomsten till Manchester Monarchs. Det blev vinst på tisdagen med 5-4 efter straffar och Möller imponerade när han inledde en upphämtning från 0-4 underläge med att göra 1-4 reduceringen följt av 2-4 och sedan en assist vid 4-4.  Möller la en av fyra straffar och satte sin straff och blev utsedd till first star i matchen.


... Linus Klasen fortsätter göra poäng. Hans Milwaukee förlorade visserligen med 1-5 mot Chicago i lördags men Klasen gjorde Milwaukees enda mål i den matchen. På tisdag följde han sedan upp med 1+1 när Milwaukee vann returmötet mot Chicago med 3-2 efter straffar. Linus kvitterade till 1-1 och spelade fram till nästa kvittering 2-2. Han var en av tre i Milwaukee som gjorde mål i straffläggningen och blev även han first star i matchen.... Robin Figren noterades också för poäng i helgen. Han spelade fram till två mål (1-0 och 3-2) när Bridgeport vann med 7-2 hemma mot Worchester i lördags och blev dessutom third star i matchen. Han gjorde en assist på söndagen också, då Bridgeport slog Enroths Portland (då Jhonas stod vid sidan i båset).


... Andreas Engqvist
kör på i Hamilton. Var med i första femman i lördags och söndags. Det blev inga poäng på lördagen men det blev det i  söndags då han gjorde reduceringen till 4-5 som blev slutresultatet mot San Antonio. Antes Hamilton matchade på tisdagen med utan poäng för den förre DIF-forwarden.... Jonas Andersson, som bloggen skrev senast är tillbaka i Manitoba. Han är med bra i matcherna men gjorde inga poäng i lördags. Då klev föresten lagkamraten Eddie Läck fram och höll nollan och blev first star i matchen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Önskar dig en God Jul Marie!

Tack för allt arbete du lägger ner och för att du objektivt rapporterar och skriver om hockey! Den enda sanna hockeyreportern i Sverige!

/Jepe

Marie Hallman sa...

Jepe: vad gullig du är :0) Tack själv för att du läser och bidrar med kommentarer som håller sajten levande. God Jul till dig med!!!