söndag 12 december 2010

Robban Carlsson: "Det är mycket psykologi i hockey"


 
(Robban Carlsson, glad åt tre pinnar men sugen på fler poäng och vinster. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)
Minns ni vad SSK:s sportchef Per Nygårds sa till Bloggen häromdagen?
Jo, att en vinst mot Luleå var oerhört viktig för att få energi för att sedan kunna utnyttja uppehållet som kommer nu på bästa sätt, att få med sig energi in där och jobba hårt som fan.

Han fick som han vill, den fem matcher långa förlustsviten bröts och de fyra senaste matchernas usla målfacit 1-0-1-1 nu ersattes av en match där SSK gjorde tre mål. Och så är det ju, inga mål ingen vinst. Men nu så.

Jag skrev ett par TT-texter, dels den korta som skickas på slutsignal utan citat. (Tråkigaste tycker jag men den har de flesta tagit). Skrev även en version jag gillar bättre själv, med snack med Fredric Andersson, Robban Carlsson och Elias Fälth, den hittar ni här på hockeykanalen.se.  
De har gjort något fel när de la in den så både frågor OCH svar är fetmarkerade men artikelni sig är ju rätt så läs den! Föreslår jag....

Blev även lite kort snack över med Robban också som ni får här:
Så här sa Robban Carlsson om:

… vikten av vinsten mot Luleå:
– Det räcker ju inte med den här vinsten men det är så mycket psykologi i hockey. Allt sitter i huvudet och vi måste fortsätta förbättra oss men nu har vi uppehåll i en 14-15 dagar och det är alltid skönt att gå in i ett uppehåll men en vinst i ryggen.

 … vad SSK sa till varandra inför matchen:
– Att vi skulle vara aggressiva, att första gubben ska sätta press i varje situation för han måste vara aggressiv och sätta press, då blir det lättare för oss andra att veta vad han tänker göra och vad det är läge för oss andra, vad vi kan göra. Om förstagubben är passiv och åker upp lugnt så kan man komma lite fel i positionerna. Sedan sa vi att vi skulle spela enkelt på dem, de sätter alltid hög press då är det bäst att spela enkelt, att få pucken ur zon och sätta press på dem

… att han tog god tid på sig vid 3-1-målet:
– Jag såg att det var öppet att jag hade gott om tid. Planen var att göra som jag gjorde, att snurra runt och dra in pucken. Och jag såg när Kalteva la in pucken, jag såg att jag var helt fri och hade gott om tid, det gick som planerat.

… att han meckade lite med pucken innan han lyfte in den.
– Jag får pucken på forehand när jag står med ryggen emot målet och jag vill inte skjuta med en backhand så planen var att gå runt och slägga in pucken, då höll jag på att ramla ha ha

… känslan när Lasch dunkade in 3-1 på ett direkt skott?
– Jag blev lika glad då. Sedan vart det ju tajt ändå, de reducerar (3-2) och vi hade ju ett par lägen att sätta pucken i öppet mål också (när Luleå hade plockat målvakten i slutminuten). Men äh, det gick ju ändå! (stort leende från Robban där).

Inga kommentarer: