onsdag 8 december 2010

Noterat: SSK-Frölunda 1-2 e för (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)


Matchen: MM
Målvakter: Pontus Sjögren, SSK, 92,9%  och Joakim Lundström, Frölunda, 96,9 %
Publik: 3 069.
Domare: Sören Persson och Alexey Ravodin.

Bäst i SSK
MMM Lukas Kilström, b.
MM Pontus Sjögren, mv.
M Mattias Carlsson, f.

Bäst i Frölunda: Joakim Lundström, mv och Micke Johansson, f.


Kvällens...

....  genombrytning: Alexander Lagerström gav sig fan på att ta sig in framför mål och det gjorde han med ett, tre Frölunda spelare i hasorna. Blev lite svårt att få till ett bra skott men skön attityd där.

...hål i luften: Toni Koivisto fick ett kalasläge nere vid ena stolpen, hade öppet mål och det bara skreeeek fullträff om den chansen. Men. Han. Missade. Pucken. Otroligt, nästan svårare att inte göra mål än att göra det där men SSK ska vara tacksamma för den gåvan från ovan.

... studsa tillbaka... brukar vara en klyscha men en spelare ur vardera laget, jag tror det var Laatikainen med rödtröja, krokade i varandra och flög båda handlöst in i sargen men istället för att ligga kvar (såg ut att göra rätt ont) så studsade båda upp igen som om inget hade hänt.

... plock: Stensäker plock av Sjögren på Niklas Anderssons skott efter knappt 14 minuter av matchen. En sån där som måste kännas skönt i hela kroppen att ta.

... 16 åring: Frölundaforwarden Sebastian Collberg gjorde debut i a-laget. Och tog för sig bra under de 3.14 han fick visa upp sig i matchen.

.. otursminut: Tung start på andra för Frölundabacken Mikko Mäenpää som trots numerärt överläge tappade pucken två gånger i egen zon, varpå SSK kunde kontra och så avslutades eländet med en utvisning för finländaren. Ouch

... krock: Aldrig kul att krocka med en lagkamrat på öppen is, eller hur Mikael Johansson och Robin Lindqvist?

.. snedträff 1: Martin Chabada prickade Joakim Lundström rätt på masken men Frölundamålvakten verkade knappt märka av det.

... tackling: Var väldigt klent med den varan men när Månsson fick chansen så proppade han en Frölundaspelare precis där spelarna åker in så att klubbstället rasade.

... hemläxa: tre pp i rad och det syntes inte ens att det var pp! Extraträning SSK på den!

... stolpskott: Micke Johansson var nära 1-0 till gästerna efter fint klapp-klapp spel men satte pucken i stolpen.

... 1-0 (12.03) Micke Johansson (Per-Johan Axelsson, Nicklas Lasu) Axelsson åker ner vid målet och lägger in pucken till Johansson som till slut får göra mål.

... snedträff 2: Linus Videll skulle skicka ner pucken mot Frölundamålet men träffade olyckligt Riku Hahl på örat så att det både ringde och balansen försvann för finländaren som sedan sydde inne i örat och var övertygad om att han skulle spela på torsdag igen.

…. styrning: Riktigt bra skott av Arto Laatikainen i början av tredje men Lundström i Frölundamålet var med och styrde bort pucken.


 … 1-1 (6.59) Lukas Kilström (Patrik Carlsson). Fin passning bakåt av ”Putte” till Kilström som dundrar in ett stenhårt slagskott från blå. Det målet fick äntligen fart på både SSK och matchen. Målet var Lukas andra för säsongen. Det första (1-0) kom hemma mot AIK 21 oktober.

… puckout:  Henrik Tömmernes råkade vända sig och om och verkligen lyfta över pucken över sargen. Säsongens mest solklara puckout var ett faktum och den stackars Frölundaforwarden tog sig för huvudet där han satt i utvisningsbåset.

… skott på foten:  Det är inte länge sedan Frölundaforwarden Robin Lindqvist fick ett skott på knälen nere vid vristen. Mot SSK hände det igen, aj, aj, aj.

… bänk: SSK gick ner på antalet backar och avslutade matchen med bara fyra stycken, alltså bara två backpar i spe. Det finländska backparet Mikko Kalteva och Timo Seppänen fick se på från sidan.

… 1-2 (05.00) Mika Pyörälä (Mikko Mäenpää, Tomi Kallio) Spel 5 mot 4. Kallio tar in pucken i zonen , Pyörälä passar till Mäenpää som skottfintar bort Sjögren, passar tillbaka till Pyörälä som får öppet mål.

Skotten i matchen: 29-28 (5-11, 13-8, 9-7, 2-2)


2 kommentarer:

Singelkillen sa...

Jobbig match! Två pp i slutet med bra chanser att avgöra, iaf några bra skott som vägrade gå in. Ibland är det en tunn linje mellan succé och fiasko! Man är knäpp som aldrig ger upp. Har dock börjat kolla lite på Botkyrka.... :-)

Marie Hallman sa...

Singelkillen: ah men ge inte upp nu! Det är nu stödet behövs som bäst :)