tisdag 28 december 2010

Nisse Ekman har fått en stroke

Fick just höra ett tråkigt besked av Djurgårdens Janne Järlefelt.
Det står om det på Djurgårdens hemsida också men för er som inte har varit inne där så har Nisse Ekman drabbats av en svår sjukdom.

Han var ju hur pigg och fräsch som helst mot Skellefteå i söndags men vaknade på måndagsmorgonen upp med huvudvärk, domningar i ena kroppshalvan och balansstörningar.

Nisse fördes i ambulans till sjukhus där man konstaterade en förändring i ett blodkärl som har påverkat den neurologiska funktionen. Och Djurgårdsforwarden ligger nu på en special avdelning på neurologen.  (ine intensiven som jag i hastigheten skrev innan). Djurgårdens läkare Bengt Gustavsson säger till radiosporten att det handlar om en stroke.

Han säger även att:
" Nisse har varit vid medvetande hela tiden och jag har haft kontakt med honom både igår och idag. Han känner fortfarande av domningar i ena sidan, har dubbelseende och lite stört tal men i övrigt är han hyfsat okej. Mycket avgörs de närmsta dygnen vilken förmåga hjärnan har att komma tillbaka."


Det här innebär att Nisse är borta från spel i MINST tre månader, det är i alla fall beskedet som Djurgården har fått. Det är oklart hur det här påverkar hans fortsatta karriär, det kan gå bra, det kan vara över ingen vet riktigt.

Det är oklart vad som har lett till det här, enligt läkarna kan det vara allt möjligt det kan vara genetiskt, en smäll mot huvudet, något virus, stress. Inget vet just nu vad det är som utlöst det som har hänt.


Janne Järlefelt sa nyss till mig att : "Vi hoppas att Nisse blir bra, vi tänker på honom och familjen. Något mer har vi inte hunnit tänka på."

Det här  innebär dock så klart att Djurgården måste se över transfermarknaden, DIF har kontakt med bland andra Mika Hannulas agent men där finns inget nytt att berätta för dagen. Hannula har sagt att han kör rehab och vill bli frisk först innan han går vidare med något.

Jag känner oerhört mycket med Nisse och hans familj. Det känns helt obegripligt hur det här kan hända - speciellt som han var så glad över att känna sig så pigg och fräsch i benen under Skellefteåmatchen. Jag hoppas, hoppas så mycket att han nu tillfrisknar så snart och så gott det bara går. Inte för Djurgårdens skull utan för hans egen skull.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Tycker så jävla synd om Nisse..

Just nu när han var på gång och spelade rikigt grymt tillsammans med Mackan. Nä fyfan, hans karriär får bara inte vara över.

Marie Hallman sa...

Anonym: ja det änns helt overkligt. han var SÅ glad i söndags att penicillinkurerna var över att han kände sig fräsch coh gjorde mål coh så händer det här. jag blir så lessen!

Anonym sa...

Tråkigt när spelare drabbas av sånt här. Jag hoppas att han kryar på sig, även om jag är Gnagare.

Linnea sa...

Det finns bara en Nisse Ekman.. Jag är säker på att alla djurgårdare och som syns ovan även många aikare tänker på honom och hans familj. Det är klart att det är synd för oss djurgårdare att en så bra spelare drabbas av något sånt här men det är som du skriver Marie; det är Ekman det handlar om och för hans och hans familjs skull hoppas jag innerligt att han blir bra!

Anonym sa...

Kämpa Nisse!

Anonym sa...

Det låter ju som en stroke även om jag aldrig hört talas om en 34-åring som råkat ut för en sådan tidigare. Nisses karriär är nog över, bara att hoppas att hans vardag kommer att fungera. Fan det här var riktigt tråkigt. Jag vet inte ens om jag vill att DIF ska värva nytt, det känns som att man kommer stå där och tänka "där är nisses ersättare" och bli deprimerad varje match...

Kom igen Nisse, kämpa och bli frisk.

Berra

Berra

Stefan sa...

Bilden av Nisse man har framför sig är glädjen efter det mål han gjorde mot Skellefteå senast. Och så händer det här. Krya på dig Nisse. Hoppas få se dig i matchtröjan igen.

Thomas sa...

Om Nisse lyckas komma tillbaka efter det här så kommer jag jubla av lycka! Inte främst för att han kan spela i DIF igen utan för att det skulle betyda att han blir helt återställd, en stroke är inget att leka med och det viktigast just nu för Nisse är att kunna komma tillbaka i vardagen så mycket som möjligt utan bestående men!

Kämpa Nisse, för alltid oavsett!

AIKaren sa...

Alltid tråkigt när det händer sådana här allvarliga saker, då får man lägga lagsympatierna åt sidan en stund. Hoppas verkligen att Ekman tillfrisknar snabbt.

Malin sa...

Kan bara hoppas att nisse blir bra snart!
Han som är på gång nu....
Mina tankar går till Nisse och hans familj ikväll.

Anonym sa...

Så sjukt tråkigt! Hoppas verkligen Nisse tillfrisknar snart. Inte för hockeyns skull utan för hans egen. Jag skiter fullständigt i om han kommer tillbaka till DIF just nu utan ett 100% tillfrisknande, mina tankar går till han och hans familj!

Ni har våra tankar med Er!

/Jepe

Anonym sa...

Ja den segern över skk betyde noll idag, fy fan va tråkigt känns inte som man kommer tillbaka från en stroke till att spela elithockey igen. Men som sagt viktigaste är att han får ett bra liv.


Finns bara EN Nisse Ekman!

K sa...

Skärpning för fan!!
Kämpa Ekman!!

Anonym sa...

Larry vad är du för människa egentligen? Du är vidrig!

/Jepe

Peter sa...

Vad hade du väntat dig Jepe, Larry är en gnagare och en idiot och sådana får man inte ha så stora krav på.


KÄMPA EKMAN!
Vi är med dig överallt!

Linus sa...

Larry: Hoppas du dör imorrn, btw... jag ska inte sörja.

Nej men seriöst, hur jävla puckad är man när man kläcker ur sig något sådant. Puckad är bara förnamnet, jävla paddnylle!

Kämpa Nisse! :(

Marie Hallman sa...

Larry: Din kommentar gjorde mig spyfärdig. Det var så låg nivå så den tar fan priset. Den kommentaren är borta, jag trodde inte att någon kunde sjunka så lågt men tydligen går det. Otroligt. Jag kan inte blockara folk tyvärr men en sån kjommentar till och jag lovar att jag kommer radera allt du skriver oavsett vad det handlar om.

daniel sa...

Tänker på dig och din familj Nisse. För alltid oavsett.

KÄMPA!

Anonym sa...

Marie, har du någon kanal dit vi fans kan skicka våra hälsningar till Nisse? Alternativt meddela DIF att önskan finns om några veckor då läget stabiliseras/vi vet något om Nisses framtid :( :(

Berra

Anonym sa...

Lider så grymt med Nisse. Var så kul att se hur han i Mackan jublade ihop efter målen mot SAIK. Att det sedan tar en sådan här bitter vändning är fan inte rättvist. Syntes tydligt på Mackan att han tagit Nisses sjukdom hårt idag. Han åkte direkt av isen och firade inte segern med laget inför klacken. Hoppas nu oxå Boorken får sig en tankeställare efter all skit han vräkt ur sig om Ekman i direktsändning. Tror detta gjort Ekman mer illa än många anat. Hoppas nu du blir frisk Nisse och snart får komma hem till din kära familj...//Doyle//

Anonym sa...

Snälla Marie...
Larry skall raderas på livstid. Finner inte ord hur en människa är funtad som kan uttrycka sig på ett sådant sätt.
Att ge denne stolle fler chanser är inte acceptabelt. Larry ska nog vara GLAD att DFG inte hunnit spåra honom ännu...är bäst att tillägga....

Marie Hallman sa...

Till alla: jag tycker ni skriver kloka och bra saker - ja utom larrys lågvattenmärke till kommentar som jag har raderat. Det är ändå en människa - en småbarnspappa med en familj, syskon, mamma, pappa, vänner med mera som nu har en jobbig tid framför sig. Det är det som spelar roll inte vilkel klubb manspelar för och det glädjer mig att det även finns kloka AIKare som Linnea här!!!

Berra: vet inte, ska kolla framöver vad de säger

anonym: det går inte att spärra, jag har i alla fall inte lyckats klura ut hur man gör det, här på blogger.Så jag får sitta och radera för hand. Är inte alltid jag hinner se men jag kommer hålla koll framöver så gott jag kan.

Linnea sa...

För att klargöra; jag är inte aikare utan stolt djurgårdare, refererar bara till gnagaren som kommenterat innan mig i min kommentar tidigare ;) velade lite om jag skulle poängtera det här eller inte men... blir lite skakis av att bli kallad aikare!

Marie Hallman sa...

ah sorry linnea lite trött och stressad men min poäng står jag fast vid. var samma när josh gjorde illa sig, fanns Djurgårdare som ville peppa honom. Skönt att det finns många underbara fans (räknar in dig där linnea) som ser människan i hockeyn och inte bara en tröja av fel sort.

bigge sa...

Otroligt tråkigt. Sånt här borde få idioter som inte kan acceptera andra fans än det egna lagets att förstå att vi är alla i första hand medmänniskor, i andra hand AIK:are, Djurgårdare, SSK:are (som jag) eller något annat lags fans.

Nu har jag i och för sig inget emot andra lags fans utan går ibland och gärna tillsammans och ser mitt favoritlag möta mina vänners lag. Men tyvärr verkar inte alla vara funtade så. Men jag hoppas i alla fall att det här kan få åtminstone någon i "firmornas" (fan, vilken löjlig benämning!) utbildningsreserver att tänka till kring vad det innebär att vara medmänniska och hockeysupporter.

Krya på dig, Nisse! Hoppas att du kommer tillbaks till 100 % i livet, oavsett om det blir fler hockeymatcher eller inte.

Marie Hallman sa...

bigge: bra sagt. Håller helt med.