torsdag 16 december 2010

Gott och blandat mot Ryssland

Förlust 3-5 mot Ryssland i första matchen i Channel One Cup men det kunde lika gärna ha blivit... ja allt möjligt.

Det gick lite i perioder där det ibland var Sverige ibland Ryssland som hade initiativet och puckinnehavet. Sverige hade 3-3 långt in i tredje, 4-3 för Ryssland var ett riktigt klassmål där Sverige gav bort alldeles för mycket ytor i mittzonen och då trivs ryssarna. Var verkligen fint mål, tyvärr. Femman kom i tom kasse i slutsekunderna när Sverige jagade kvittering:

Extra plus i matchen:
* Stefan Liv, mycket bra. Fanns stunder där det kunde ha blivit både ett, två och tre mål till... men Liv var med och höll Sverige kvar i matchen.

* Boxplay: var bra redan i Karjala Tournament, riktigt bra här också från Sveriges sida.

* Energin: Ryssarna hängde tidvis med skallarna men Sverige trampade på oavsett om man hade ledning eller låg under, det var bara köra, köra, köra. Mycket bra.

*Robban Nilsson: Var magisk även här. Visade samma heta vilja och fina spel som i Karjala, bjöd på några riktigt fina passningar, bland annat vid 1-1 och vid ett tillfälle i tredje där det booorde ha blivit 4-3. Synd att inte Petrasek satte den kalaspass han fick i sista.

 Så sammantaget: synd med torsk men en rätt bra genomförd match ändå. Sverige har ju knappt hunnit träna ihop heller så, jag tycker det var helt okej.

2 kommentarer:

Niklas Persson sa...

Kolla på hur ryssarna gjorde sina mål!

Stenhårda skott i kryssen!

Hur ofta ser vi det i elitserien?

Skottträning? (ska det vara tre t?)

Marie Hallman sa...

Niklas: ja skitsnygga mål var det, passningarna innan... mmmmums och så kliniska avslut på det. Sjukt snyggt tyvärr. Osäker på T:na dock. ;0)