måndag 27 december 2010

Videll: " Vi har lyckats behålla en positiv stämning i gruppen"


(En bild från tidigare tillfälle hemma i Tälje. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

SSK avslutade hösten med en seger i sista matchen före uppehållet. Och följde upp med ny seger när serien startade om då man vann med 4-3 mot Brynäs.
– Väldigt roligt och skönt med seger. Och det var kanske extra viktigt att vinna nu när det är nystart och vi har en positiv stämning i laget. Det är bra att få förstärka den, säger Linus Videll.

Lagkamraten Robban Carlsson stod för framspelningen vid SSKs första mål, gjorde själv det tredje och spelade fram till Linus Videll som tog emot en elegant pass när SSK kom tre mot två och snygg lyfte in avgörande 4-3 målet i slutet av andra.

Segern gjorde att SSK tog ett kliv uppåt, och puttade ner Modo på jumboplatsen. Ett litet steg kan tyckas men viktigt för SSK som med 24 matcher kvar att spela bara har tre pinnar upp till fast mark och sex pinnar upp till slutspelsplats. Och som nu har två raka segrar och siktar på fler.

– Jo det är bra att få börja omstarten med en positiv trend så att det inte blir att man bara har en vinst och sedan förlorar igen, utan det är viktigt att man får några segrar på rad.

 Ni har haft en tuff höst, vad har ni gjort för att behålla den positiva känslan i laget?
– En bit är väl att det är bra killar allihop, vi har fått ihop laget och sammanhållningen i gänget väldigt bra så att det har varit positivt i laget fast det har gått tungt. Det är klart att man är sur och så när vi har förlorat men vi har ändå lyckats behålla en positiv stämning i gruppen och det är viktigt.

Vem tar täten där?
– Ah jag vet inte, det handlar om att alla ska trivas och då måste alla bidra. Sedan är Poppe (tränaren Peter Popovic) bra på den biten, han ser till att alla trivs och peppar på, säger Linus Videll.

Matchen mot Brynäs var SSKs tredje mot Gävlelaget och det har blivit vinst i samtliga. Så varför passar Brynäs så bra?
– Det är lite offensivare i år, förra året låg de och lurpassade på chanser och lät oss föra spelet, i år försöker de föra spelet mer själva och då kan vi kontra mer på det. Det passar oss bättre.

Men det blev svettig i tredje, ni hade 4-3 och de jagade hårt för en kvittering och mer därtill?
– Ja, de jagar rejält men jag tycker inte att de fick så många b-r-a chanser. Det var många lägen som kanske kunde ha blivit någonting men inte så många som blev farliga ändå.

Hur ska ni ta med er det här framöver?
– Först och främst så är det viktigt att vi inte nöjer oss med en vinst, utan vi ska köra på och vinna matcher och hålla tempo i allting som vi gör. Vi har väl ändra lite smådetaljer i spelet också som gör det lättare för oss. Sedan sitter det i skallen också, man måste klara mentalt att ladda om till varje match.

Berätta om vad ni har ändrat?
  Det är inga stora grejer utan bara smådetaljer i spelet som gör att det ska bli bättre, vi har ändrat lite i uppspelet och styrspelet, lite här och var. Det är många små, små grejer, berättar Videll.

Det är tränarna som kommit med ändringarna även om de tar till sig vad laget har för tankar och idéer.

– De säger saker som vi kan diskutera men den här gången var det lite mer att de bestämde att det här ska vi göra nu, sedan har de säkert tagit lite från våra idéer och tankar från de samtal som vi har haft, så att vi är med på det också. Men det är dem som har det slutgiltiga ordet, säger Videll.

Han själv har gjort 24 poäng på 29 matcher (10+14), det är ett bättre snitt än förra året då det blev 33 (17+16) poäng på 49 matcher i serien. Men nöjd är han inte.

– Jag tycker det gick riktigt bra fram till första uppehållet, sedan efter det gick det lite tyngre. Nu känns det som att jag har kommit gång lite. Jag hade två bättre matcher inför uppehållet och i går var det helt okej så jag hoppas att jag ska varva upp nu!

(Videll jublar i en tidigare match mot AIK. FOTO OLSIN SPORTFOTO)

Jag tycker aldrig att du är dålig men däremot tycker jag ofta att det finns så mycket mer att plocka ut hos dig som du inte får ut?
– Det kan jag hålla med om. Jag gör inga jättedåliga matcher så utan när jag spelar sämre så spelar jag oftast 0-0 eller max minus ett, det är inte så jättemycket misstag men som du säger så finns det jättemycket mer att plocka ut hos mig. Jag kan mer än jag visar och det är dit upp jag vill komma., säger Videll och fortsätter:

– Jag var lite mer så fram till första landslagsuppehållet och jag hoppas och tror att jag kan komma tillbaka till dit då. Jag brukar väl ha en svacka i november, december, sedan går det lite bättre igen. Jag hoppas att det var den svackan jag hade och kommer att ha så att det bara går bättre framöver nu.

Varför får du alltid svacka just i november, december?
– Jag vet inte, det kan vara en slump också. Samtidigt så var den svacka som jag fick i år lite kortare och mindre djup än den har varit vissa år, det är bra…

Vad är det som håller dig tillbaka då? Varför släpper du inte fram all hockey som du har inom dig?
– Jag har väl som du säger hållit tillbaka för mycket, jag ska släppa loss lite mer nu. Jag kanske tänker lite för mycket på isen, det är inte så bra. Oftast är det bättre att bara agera och tänka mindre, säger Linus Videll.

Det han tänker på är spelet, hur han och laget ska agera och inte och ibland tar SSK-forwarden lite väl stort ansvar för sina medspelares del i spelet. Visst är det bra att ta ansvar men ibland hjälper man laget bäst genom att inte tänka på de andra utan bara släppa loss och göra sitt egna bästa.

– Jo ibland kan det vara så. Och det handlar mycket om att jag kan mer. Jag ska visa det nu genom att gå ut och bara köra och inte tänka allt för mycket.

3 kommentarer:

Micke sa...

Tack för en utmärkt intervju! Som vanligt!

Peter sa...

Bra snack där. Antar att du bevakar SSK-DIF imorgon?
Forza SSK

Marie Hallman sa...

Micke: Tack själv Micke för pepp och att du läser :0)

Peter: Tack. Jäpp det gör jag. Ska skriva för TT så det blir lite trixigt att hinna prata extra med båda, får se vad som hinns med ska försöka få med såmycket som möjligt.