torsdag 2 december 2010

Almtorp: " Det gäller att resa sig så snabbt som möjligt"

 
 Almtorp fotad under uppehållet. Efter förlusten i Övik var han inte alls glad däremot utan tvärtom bedrövad över insatsen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

I lördags spelade SSK ut tabelltrean Färjestad.
Mindre än en vecka senare var det SSK:s tur att bli överkörda - av nian Modo.

– Jag upplever det som att de (Modo) jobbar hårdare än oss i 60 minuter. Vi börjar ganska bra men sedan tar de över mer och mer och sen rinner det på i slutet, speciellt när vi tar lite utvisningar där och de får ett par snabba mål. Sedan orkar vi resa oss, konstaterar Jonas Almtorp.

Efter en sån här match är det lätt att glömma – men SSK har stått för några riktigt bra insatser de senaste sex matcher. Som 5-2 mot Frölunda 18 november, 4-2 mot Linköping 20 november och 6-2 mot Färjestad i lördags.
Därför kändes det extra märkligt att se insatsen från Övik. Det var som att se ett helt annat lag än det som spelade i lördags. Hur det nu kan vara så.

– Ja du… det är jättesvårt att förklara faktiskt. Jag vet inte heller hur det kan bli så här och jag frågar mig samma sak som du. Men det handlar om att jobba hårt varje match och gör man inte det så … det skiljer inte så mycket mellan lagen och jobbar man inte tillräckligt hårt så blir det så här, säger Almtorp.

Och man kan verkligen undra, var allt det sköna go och all den frustande energi som fanns i vinstmatcherna tagit vägen på bara ett par dagar.
– Ja jag vet inte heller. Men det är som idag, vi börjar bra sedan rinner det iväg och då går luften ur lite, det är svårt att förklara varför.

Hur ska man hitta tillbaka till den energin igen?
– Det är bara att var och en går till sig själv och mobiliserar energi. Det handlar inte om så mycket taktiska detaljer, utan det är en inställningsfråga. Det var det som det föll på i dag.

Men det är så märkligt, plötsligt ligger energilösheten som en våt filt över er.  
– Jo men det är ju så, det går upp och ner, det vet vi också. Det gäller att resa sig så snabbt som möjligt när det går ner. Det är det som är konsten i det här. Men som sagt, vi gör det ändå bra då och i dag var första 15 bra, vi har det ju i oss, det vet vi.

Nä och det sjuka är ju att det inte var så länge sedan det såg helt annorlunda ut. Det är bara några dagar sedan ni mosade Färjestad som är ett riktigt bra lag på uppåtgående.
 – Precis, man får ha såna insatser i bakhuvudet så att vi inte gräver ner oss nu, vi vet ju att vi kan!

En del kör ju såna Best of cd:s med sköna mål som laget har gjort för att få upp energin?
– Ja det har hänt att såna filmer har rullat i vårat omklädningsrum också, så det kan vara något kanske men jag vet inte om det är lösningen. För även om det låter tråkigt så är nog lösningen att jobba hårdare, att jobba över hela isen och göra allt skitjobbet, att backchecka och täcka och ta all skit.

Jag vet att du avskyr när det görs för dåligt jobb så vad tänker du efter en sån här insats? Blir du sugen på att dunka hockeyklubban i huvudet laget runt?
– Nä så gör man ju inte, säger Almtorp och kan skratta lite mitt i bedrövelsen åt min lite knäppa fråga. För insatsen på isen är inget han varken kan eller vill skratta åt. Tvärtom. När den kommer på tal blir han nedstämd igen.
– Jag var inte heller bra i dag och en sån här dag så går jag först till mig själv och ser vad som jag kan göra bättre. Jag måste se till att jobba bättre själv och sedan får coachen bestämma vilka som ska spela för att det ska gå bättre, säger Jonas Almtorp.

En sak som var slående i förlusten mot Modo var annars att det inte var några större generalbloopers som förstörde kvällen, utan mer bara ett allmänt ”funkar inte”.
 – Så är det ju, det är små marginaler som gör att de får några enkla mål men det räcker tyvärr med några enkla missar och små detaljer, det gör så mycket för fortsättningen av matchen. Och de var noggranna där. Det är så mycket som kanske inte syns utåt som spelar in, så många små detaljer som påverkar.

Men det är ju just det som är så frustrerande. Tycker jag.
– Ja, jag vet vad du menar och jag håller med, men det är väldigt små detaljer som gör skillnaden, säger Jonas Almtorp.

SSK flyger hem tidigt i morgon bitti och har sedan träning hemma under fredagen, sedan väntar Cloetta center dagen därpå. Så det är bara bryta ihop och komma igen direkt som gäller konstaterar Almtorp.

– Ja det är bara glömma den här matchen och se fram emot nästa. Efter en sån här insats vill man ju ta revansch också, vi får ta ut den mot Linköping på lördag, avslutar Almtorp.


******


Fotnot: Jag såg att några fans flippat ut på SSK:s forum för att Almtorp skrattade till vid ett - obs ETT tillfälle i intervjun.Jag vill därför påpeka att det INTE var något gapskratt direkt utan mer ett litet, kort  "ha ha" åt min  knasiga fråga om han skulle vilja slå folk i skallen med klubban. I övrigt var han jäkligt ledsen och bedrövad över förlusten. Sånt tror man ju att folk begriper men eftersom alla inte gör det så har jag förhoppningsvis förtydligat detta nu.

4 kommentarer:

CiprY sa...

fy fan vad PINSAMT!

Steffe sa...

Poppe bara står och gastar hela tiden men ingenting händer. Kanske på sin plats att lägga om sin coachstil eller helt sonika lämna sitt uppdrag. Det känns som om han kört fast, spelarna lyssnar inte på honom längre. Tror det vore bäst för honom själv och laget att träda tillbaka.

Peter sa...

Tack Marie, det var snabbt jobbat.

Kul att du fick någon att ställa upp och snacka efter debaclet.

Men som sagt, dom har ju visat att dom kan förut. Gäller bara att göra det lite oftare.

Vet du något om Lasch och Videll, såg dom inte i sista perioden.

Marie Hallman sa...

Cipry Hoppas du menar insatsen på isen. Jag såg att folk flippat ut på SSK:s forum för att han skrattade vid ett,säger ett tillfälle. Och det var inget gapskratt direkt utan mer ett litet ha ha åt min lite knasiga fråga om han skulle vilja slå folk i skallen med klubban. I övrigt var han jäkligt ledsenoch bedrövad. Men det trodde jag folk begrep?! Jag ska gå in och förtydliga i texten också.

Steffe: Jag vet inte om det hjälper att byta tränare, det brukar oftast bara hjälpa tillfälligt. Men de måste klura ut vad det är som funkar när det gör det och försöka hålla sig till det.

Peter: Tack själv. Nej kollade inte det men Videll blev ju intervjuad efter matchen i TV så han var ju i båset i alla fall...tyckte jag såg honom spela något byte också. Lasch verkar däremot ha klivit av. eller så var han bänkad,vet inte tyvärr.