torsdag 23 december 2010

Ridderwall: "Jag tror inte att fingret är av, jag hoppas verkligen att det inte är det."


 
(Ridderwall röntgar fingret under torsdagen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Derbyt blev en av de märligare matcher jag har sett.
Ta bara en sån sak som att båda lagen bytte målvakt på grund av skador som uppstod under matchen. Jag vet inte när det hände senast. Har säkert hänt men vanligt är det ju inte.

Stefan Ridderwall var den som klev av först, i början av andra efter 16.08. . Han gjorde det efter en smäll i en närkamp som kom lite tidigare i matchen:

– Jag fick en slashing lite tidigare i matchen. Det smällde till och gjorde jävligt ont men man försöker ju köra ändå. Sedan blev det paus och då blev det ännu värre efter den. Smärtan kan man klara av men det är inte bra när man inte kan greppa klubban med mer än ett par fingrar, säger Djurgårdsmålvakten och fortsätter:

– När pucken kom mot bladet så kände jag att jag inte hade grepp om klubban och jag kände att jag inte ville släppa in ett skitmål bara för att jag inte kunde hålla i klubban. De hade inte varit rätt mot varken mig själv eller laget att fortsätta.

 (Ridderwall tog 16 av 17 skott innan han tvingades kliva av.. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Hur är det med fingret, tror du fingret är av?!
– Jag ska röntga det i morgon (torsdag 23:e) men det känns redan bättre så jag tror inte det är av, jag hoppas verkligen att det inte är det!

Varför klev du inte av direkt?
– Man vill alltid köra vidare och man vill inte kasta in någon i ett derby eller kasta in någon överhuvudtaget på det sättet men det är ju för sånt här som man har två målvakter. Och Mark gjorde det bra, han ska ha all cred. Det är stort att han kommer in, helt ouppvärmd och spelar så bra som han gör. Speciellt med tanke på vad som hände förra derbyt och det mottagande han fick nu (AIK klacken sjöng ”sämre än Salo”), berömmer Ridderwall.

 (Mark Owuya stängde igen. Tog 13 av 13 skott. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Mark Owuya passar tillbaka berömpucken:
– Jag får plussa tillbaka för Riddarn. Han gör jobbet så får jag all cred ha, ha. Och jag ser det inte som att jag håller nollan, men visst jag släppte inte in några mål, he, he.

Hur var det att hoppa in ouppvärmd i ett derby?
– Det var kul att få spela och vinna, för vinna är alltid lika kul. Så den vinsten var skön.

Hur skönt?
– Ta Jävligt och tusen svordomar där emellan och så skönt! Så har du det där, ha, he,

Riddderwall hade lite bråttom hem för att hjälpa en familjemedlem som låst sig ute men han hann i alla fall njuta lite av 3-1 segern som innebär att det står 2-1 i AIK i jakten på rätt fem spelare…

– Det är skönt som fan, och dessutom en rättvis seger. Vi var bättre från start till mål. AIK hade en bra period i andra där de pressade ner oss lite men det var allt. Att vi vinner med 3-1 men det var skönt att vi vann nu. För jag tycker egentligen att vi borde ha gjort fler mål. I första har vi säkert chans på 3-4 mål till, det var dåligt av oss att inte göra mer av det spelövertag som vi har där, säger Ridderwall.

Märkte ni av det som hände på läktarna?
– Nja, man känner av att det är oroligt, det är inte så man står och tittar på det men man märker att det börjar hända saker. Sedan när man ser hur barnfamiljer flyr så… så ska det inte vara när man går på hockey. De får hålla på med vad de vill när de inte är på hockey, det lägger jag mig inte i men såna här bråk får de hålla utanför och långt bort från arenan så att inte sporten blir lidande som den blir nu.

 (Owuya. FOTO ANDREAS GRANDIN)
 
Och Mark Owuya håller med:
– Bråk är oskönt! Och så är det synd om alla oskyldiga som inte vill bli indragna i bråken men som ändå kommer i kläm., Man ska inte vara rädd när man går å hockey, avslutar Owuya.

AIK och Djurgården har för övrigt gått ut med ett gemensamt uttalande efter matchen. Den som vill läsa det på DIFs hemsida hittar det här, den som gillar AIK kan läsa det här.

Starkt och bra att man agerar gemensamt och tillsammans tycker jag. Det här drabbar båda klubbarna lika illa.

7 kommentarer:

Jimmie sa...

Båda gjorde ett stabilt jobb i går!

Ponken sa...

Hoppas ni får en lika god jul som jag nu (;
Glöm inte att, vi är inte aik.

Marie Hallman sa...

Jimmie: Ja, riktigt bra. HOppas nu inte fingret är av bara!!

Ponken: God Jul du med och God Jul till alla som läser bloggen, oavsett vilket lag ni håller på!

Anonym sa...

Varför tog du bort min kommentar om Ridderwall?

Han är en skam för dif med sitt uttalande, och du som journalist borde vara bättre än så. Ingen vinner på att hålla nötter som Ridderwall bakom ryggen.

Tusse sa...

Rätt kul att höra difarna vissla och protestera högljutt när Mark äntrade isen. Känns som om han inte står speciellt högt i kurs hos supportrarna...

Marie Hallman sa...

anonym: Jag tog bort inlägget under också. Tycker att önskemål om att spelare ska skada sig är på sjukt låg nivå.

Jag vet inte var du hörde honom säga sådär, när jag pratade med honom sa han inget om det, då la han lika stor skuld på båda sidor.
Och tyckte det var lika sjukt vem som än beter sig så.

Tusse: Vet inte om det var just det de visslade åt?! Han gjorde bra ifrån sig hur som helst.

Anonym sa...

Marie - Du menar att du missade det som stod med stor rubrik i "din" tidning?

http://hockey.expressen.se/elitserien/1.2265164/ridderwall-skyller-kaoset-pa-aik-fansen

Ridderwall är tragisk och omogen och borde stängas av av SHL på obestämd framtid.